Herken je dit?

Je bent goed bezig als coach, hebt een eigen praktijk of coacht binnen een organisatie. Je vindt het belangrijk om mensen echt verder te helpen en neemt geen genoegen met gerommel in de marge. Je wilt nog meer kunnen betekenen voor jouw klanten of medewerkers. Soms heb je het gevoel niet helemaal bij de kern te komen of het kost je te veel tijd om er te komen. Je worstelt met de verdeling tussen intuïtie en kennis in je gesprekken. Je wilt nog succesvoller zijn. En je zoekt naar manieren om je nog beter te onderscheiden.

Werken met de Kernscan

We geven je de gelegenheid om de voordelen van de Kernscan te ontdekken en bieden je daarvoor een paar mogelijkheden. Ben je iemand die graag meteen springt? Dan kun je je direct aanmelden voor de opleiding Pro Basis waarbij je jezelf als Kernscancoach certificeert en je coaching skills verdiept.

Try-out

Ervaar wat de Kernscan voor jou persoonlijk kan doen en onderzoek je eigen rapportage. Met de try-out kun je de Kernscan zelf maken en vervolgens lichten we in een Skype gesprek jouw rapportage toe.

Training Spot-On

In één dag leren wat de Kernscan als tool binnen je werk kan betekenen. Samen met andere coaches ga je a.d.h.v. verschillende werkvormen aan de slag met de Kernscan en jouw eigen rapportage.

Opleiding Pro-Basis

Je bent overtuigd van de toegevoegde waarde van de Kernscan en wilt ermee werken binnen je praktijk. We verdiepen jouw coaching skills en gaan dieper in op de verschillende theorieën achter de Kernscan.

‘De Kernscan is een tool die zorgt voor werkelijke transformatie, zodat jouw klanten echt verder komen’

Frederike Mewe, pshycholoog en coach

Voor wie?

Je bent een ervaren coach. Je hebt een afgeronde coachopleiding en werkt vanuit een praktijk of als zelfstandige. Of je coacht bijvoorbeeld in een dienstverband binnen een organisatie. Je vindt het fijn om met een kader te werken zodat je coachee een concreet uitgangspunt heeft terwijl jij juist vanuit intuïtie en echte aandacht de focus daar legt waar die nodig is.

Je wilt vooral graag echt de kern raken zodat je jouw coachee werkelijk verder helpt en het lijkt je fijn om hierbij ook gebruik te maken van een mooi instrument.

Je zoekt zelf ook naar middelen om te blijven groeien en ontwikkelen. En je vindt het belangrijk om jezelf te inspireren om een nog betere versie coach te zijn dan je nu al bent.

Waarom de Kernscan?

De Kernscan hebben we ontwikkeld omdat we nergens een tool konden vinden waar alles in zat waar wij bewustzijn op wilden brengen in onze coachingstrajecten.

Wij wilden vanuit verschillende invalshoeken kunnen insteken op dat wat speelt.

  • Wij zochten een instrument dat meteen zichtbaar maakt wat er in de kern al aanwezig is of welk verlangen er is.
  • We wilden een tool die onderscheid maakt tussen drijfveren en overtuigingen.
  • En wat we vooral wilden was een analysetool die ons heel veel werk uit handen nam zodat de coaching op zelfinzicht minder tijd in beslag nam zodat er meer tijd over was om met dat zelfinzicht aan de slag te gaan.

In de Kernscan zitten zowel waarden, doelen, drijfveren als communicatiestijlen. Een speelse online tool die je coachee in max. 15 minuten invult. Heel intuïtief op beelden en woorden. Geen lange vragenlijsten en echt overzichtelijk. Iets dat je direct kader en een uitgangspunt biedt. Hop meteen coachen vanuit de kern!

Trainingen

Wij bieden je trainingen met veel persoonlijke aandacht en achterliggende kennis. Een proces waarin je zelf weer stappen kunt maken of tot inzichten kunt komen. Inspiratie om weer met nieuwe energie naar je werk te kunnen kijken en te ontdekken of je nog op het juiste pad zit voor jezelf. We bieden trainingen waarin we in één dag verdiepen en je kunt ook gaan voor meerdere dagen, meer verdieping en achtergrond. Maar net wat je nodig hebt of je jezelf gunt.

Gratis voor jou:

in 4 vanzelfsprekende stappen coachen tot de kern

Voordelen Kernscan

De Kernscan geeft jou als coach de gelegenheid om direct tot de kern van de vraag van jouw coachee te komen. Hierdoor:

  • Schep jij een stevig kader
  • Geef je je coachee direct veel inzichten mee
  • Wordt zelfinzicht van de coachee het uitgangspunt in plaats van het resultaat
  • Creëer je de ruimte om volledig vanuit jouw intuïtie te gaan werken

Het is een unieke, onderscheidende, intuïtieve en mensgerichte tool met spirituele componenten. Het werken met de Kernscan onderstreept jouw professionaliteit en maakt duidelijk dat jij verder kijkt dan het gangbare. De Kernscan is is een online analyse tool die daarmee een brug slaat tussen Spiral Dynamics (Graves Levels), de 7 eigenschappen van Stephen Covey, de 7 spirituele wetten van Deepak Chopra, de typologieën van jung, de vier stappen van Appriciative Inquiery, de 12 stappen van de creatiespiraal en de leerstijlen. Als grondtoon zul je bovendien ook de 7 houdingskwaliteiten van de mindfulness herkennen.

Peter Krempel

Bijzondere test, een andere invalshoek dan ik gewoon ben en daarmee erg interessant. Belangrijkste verschil lijkt de insteek vanuit de persoon, (de werkelijke ik) en de insteek vanuit de “functionaris”. Die laatste categorie heb ik veel gebruikt. Jullie test is uitdagender, kruipt dieper in de betreffende mens. Erg mooi, complimenten!! Naast het toetsen van mijn eigen “ik”, kan ik hem ook inzetten voor de werving nieuwe collega’s doordat je meer inzicht krijgt in de betreffende persoon. Zo zou ik ook de samenstelling van de verschillende teams kunnen optimaliseren door alle gewenste competenties per team aanwezig te laten zijn. Deze test is daarvoor wel een “spannende” en dat spreekt mij daarom zeer aan.

NICOLE GOMMERS

Kernscancoach, coaching & care

De Kernscan zet ik in om nog effectiever te kunnen coachen. De Kernscan geeft zowel mij als de coachee houvast om te vertrouwen op proces en intuïtie. In de Kernscantraining komt alles samen. Majlis verzorgt een inspirerende training, speels, met verrassende oefeningen die zoveel houvast geven dat het onmiddellijk inpasbaar is. Voor mij is de Kernscan een belangrijk instrument in mijn ‘toolbox’.

Try-out

Wil je ervaren wat de Kernscan voor jou persoonlijk kan doen en wil je je eigen rapportage onderzoeken? Met de try-out kun je de Kernscan zelf maken en vervolgens lichten we in een Skype gesprek van 30 minuten jouw rapportage toe.

Training Spot-On

Wil je in één dag leren wat de Kernscan als tool binnen je werk kan betekenen? Samen met andere coaches ga je a.d.h.v. verschillende werkvormen ermee werken. Ervaar hoe makkelijk je tot de kern kunt coachen en gecoacht worden en hoe daarbij tegelijk flexibel en intuïtief te blijven. Je gaat aan de slag met je eigen persoonlijke rapportage!

Opleiding Pro-Basis

Jij weet dat je met de Kernscan je coaching meer bedding kan geven en echt tot de kern kunt komen. Je bent klaar om je te gaan certificeren als coach zodat je met deze online tool kunt gaan werken. Verdiepen van je coachingskills. Dieper duiken in de verschillende theorieën van waaruit de Kernscan is opgebouwd.