Ik, Majlis Schweitzer, geniet van de vrijheid  om me te blijven ontwikkelen zodat ik vanuit liefde kan creëren en anderen inspireer om te kiezen voor hun radicale sprankeling.

.

Mijn missie:

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten sprankelen. En daarom help ik coaches om sprankelend te coachen op echte transformatie.

Waarom?

Waarom doe ik wat ik doe:

Omdat ik geloof dat iedereen een succesvolle coach verdiend. Omdat ik geloof dat sprankelen betekent dat we bij kunnen dragen, dat ons leven zin heeft, en dat we er zin in hebben. Dat we gaan creëeren en inspireren. Gaan genieten en gaan geven. Dat we groeien. Dat we nieuwe energie creëren vanuit onze eigen kern.

Mijn uitdaging:

Natuurlijk is alles wat ik anderen wil leren vooral ook mijn eigen klus. Steeds weer mijn kern centraal stellen. Mijn eigen potentieel omarmen. Mijn god wat heb ik hard geprobeerd alles mooier te maken dan het was. Al het donker te ontkennen. Ontkennen wat er wel was. Iemand anders kern centraal stellen leek dan zoveel makkelijker. Heel cliché, maar ik had er een burn-out voor nodig voordat ik durfde te kiezen voor mijn eigen sprankeling.

Hoe ik werk...

Ik kies altijd voor de aanpak van de menselijkheid. Voor mij gaat dat over creativiteit, over onvoorspelbaarheid, over intuïtie en gevoel, over inspiratie en flow, over groei en ontwikkeling, over leiderschap en een mooi leven leiden. Over je levensmissie ontdekken en leven. Over spelen. Over verbinden. Samen de diepte in, met een lach en een traan. Ik put hierbij uit een scala aan mogelijkheden variërend tussen NLP, spiral dynamics, jung, Covey, Deepak Chopra, systemisch werk, deep democracy, flow, karakterstructuren, bodywork, tijdsurfen, mindfulness, meditatie, presentatietechnieken, creatieve technieken, spelmethodieken en nog zo veel meer.

Mijn achtergrond

Ooit ging ik SPH studeren om mensen te helpen. Al snel stapte ik over naar Vrijetijdskunde, want ik wilde mensen gelukkig maken, en niet minder ongelukkig. Diep in mijn hart wilde ik psycholoog worden…. maar dat durfde ik niet. Uiteindelijk deed ik NLP, verdiepte ik me in spiral dynamics & jung, leerde ik systemisch werken, verkende ik karakterstructuren, deed ik een trainersopleiding en een aantal coachopleidingen en deed ik en passant nog zoveel cursussen dat mensen regelmatig vroegen of er ooit een einde aan kwam…. nou niet dus! Waar wel een einde aan is gekomen is dat ik die kennis alleen voor mezelf gebruik, ik deel die kennis maar wat graag met jou! Voor een compleet overzicht van al die trainingen kun je natuurlijk gewoon terecht op mijn linkedin!

Leermeesters

Vroeger had ik erg de behoefte om alles zelf uit te zoeken, ik wist het heus allemaal zelf wel. En als ik dan iets inspirerends las of hoorde was ik gefrustreerd: waarom had ik dit zelf niet bedacht? Inmiddels ben ik daar milder in geworden, dankzij de vele leraren en leraressen die ik inmiddels heb mogen ontmoeten. Ik kan wel zeggen dat ik voel dat ik op grote schouders sta. Eerst natuurlijk op de schouders van mijn ouders van wie ik al zo veel heb mogen leren. Daarna kwamen er velen, en ik wil niemand tekort doen, maar er zijn er een paar die ik in het bijzonder wil bedanken voor hun lessen. Rob Kamps van BPD die mij de basis leerde van het trainen en het coachen en Morten Hjort en Wiebe Veenbaas van wie ik niet alleen de magie van systemisch werken heb mogen leren maar die mij ook op persoonlijk vlak door diepe transformaties hebben begeleid. Remco Claassen met wie ik regelmatig heb mogen sparren over al deze materie. En dan de papieren grootmeesters zoals Marinus Knoope met de creatiespiraal, Deepak Chopra met de zeven spirituele wetten van succes en Stephen Covey met zijn eigenschappen van succesvolle mensen. Mijn dank is groot.

mijn proces

De eerste ondernemersstappen

Het was 2012 en ik begon samen met Evalien Slinkert met de Kerncentrale. We hadden een missie. Jongeren dichter bij hun kern brengen. In de jaren daarvoor waren we allebei door diepe persoonlijke processen gegaan.

de aanleiding…

Ik was twee jaar bezig geweest met een burn-out die ik al een paar jaar voor me uit wiste te schuiven. In dat proces van die twee jaar leerde ik zo veel simpele “levensvaardigheden” dat het me boos maakte dat ik die zo rond het moment dat ik op eigen benen moest gaan staan niet had geleerd. Zo ontstond het vak Kernkunde. We hebben daar de basis gelegd voor alles wat ik nu doe. We waren heel goed in samen creëren. Niet in samen een bedrijf runnen. We gingen uit elkaar.

Het vervolg…

Ik ging door, maar miste echt wel mijn dierbare wederhelft…ik voelde me gehandicapt en liep met alle ideeën onder mijn arm als een verloren ziel in de rondte. Zo liep ik op tegen Ellen Kuipers, met wie ik de StartAcademy op mocht gaan zetten. Wat een feest. Alle ideeën, alles wat ik in huis had, ik kon het daar allemaal in kwijt, en ik voelde me zo verbonden. Zo samen. Tot het moment dat ik de keuze kreeg: solliciteer ik op de vacature binnen de StartAcademy als trainer of neem ik afscheid? Met pijn in mijn hart werd het dat laatste. Als draagmoeder was het tijd om afstand te nemen van het kindje. Ik wist dat het de afspraak was, maar toch deed het pijn!

En nu…

En uit die rouw kwam de noodzaak om het anders te doen. Nu echt op eigen benen te staan. Ik heb me laten coachen, laten adviseren, ik heb hulp ingeschakeld op de aspecten die ik zelf nog niet kon. Ik ben gaan oefenen. Vanuit het verlangen kwam de keuze. Vanuit de keuze kwam de vorm. De vorm gaf ruimte tot ervaring en de ervaring gaf vertrouwen. En zo bouwde ik nu mijn eigen droomhuis. En ik weet nu: Dit is wat ik kan. Dit is wat ik de wereld te bieden heb. Dit is waar ik voor op aarde ben. Dit is hoe ik jou kan helpen te gaan leven vanuit jouw radicale sprankeling.

Nobtra

In 2017 was ik één van de drie genomineerden voor “trainer van het jaar”. Deze nominatie had ik o.a. te danken aan het trainingsprogramma dat ik voor De Startacademy (het leiderschapsprogramma voor jongeren van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) heb ontwikkeld. Het was een grote eer en onderstreept waar ik als trainer voor sta. Ik ben met volle overtuiging aangesloten bij de Nobtra: de Nederlandse Orde van Beroeps Trainers. Mijn trainingen (dienen dus te) voldoen aan de ethische gedragscode van de NOBTRA.

Wil je nog meer beeld?

Andere opdrachtgevers

Voordat ik mijn eigen trainingsprogramma ontwikkelde gaf ik onder andere trainingen voor Bol.com, Funda, PSA (peugeot & citroën), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Speechen.nl, Storytelling People

Doe ik het alleen?

Nee, zeker niet. Ik heb een heel team om mij heen. Allereerst mijn geweldige virtueel assistent Marieke Steenbakkers van Steengoed Geregeld. Susanne Kuitenbrouwer die mij achter de schermen helpt met mijn marketing. Wouter, mijn steun en toeverlaat die zo veel vertrouwen in mij heeft. Mijn kinderen die mij de ruimte geven en het gedogen dat ik werk ;-). De club van Vuurvrouwen die mij inhoudelijk scherp blijven houden. Mijn businessbuddies die mij op ondernemersvlak scherp houden. En alle andere mensen die vertrouwen in mij hebben, kritisch mee kijken of deelnemer zijn aan één van mijn trainingen.