Jouw verhaal centraal

Wij verdiepen ons al 20 jaar in alles wat mensen helpt het beste uit zichzelf te halen. En wij geloven dat het kan! Ons belangrijkste inzicht? Om te beginnen hebben we allemaal onze eigen kern centraal te stellen.

Zo ontstond 10 jaar geleden de Kerncentrale.

Met workshops kernkunde (kundig worden in je eigen kern) en de kernscan leerden we mensen om vanuit hun eigen talenten, verlangens, dromen en kwaliteiten hun leven in te richten. We verbinden nu nog steeds persoonlijk, professioneel en spiritueel met elkaar vanuit een praktische en heldere benadering. En dat blijkt te werken.

3 vrouwen, 3 ondernemingen.

En we zijn gegroeid. Inmiddels staan we, Evelien, Susanne en Majlis, met zijn drieën aan het roer. We genieten van het samen doen. En we kunnen nu van nog meer betekenis zijn om mensen te laten groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we binnen de Kerncentrale, met de Kernscan en samen met steeds meer gecertificeerde Kerncoaches.

Sinds 1 juli 2020 hebben we een derde bedrijf erbij: Speechen.nl, waarbij we authentiek en met impact leren presenteren.

Wij bieden jouw verhaal centraal.

In persoonlijke trajecten, incompany trainingen én voor coaches die met de Kernscan werken. Daarbij leren we mensen nu ook zichzelf optimaal te presenteren en de beste presentaties te geven.

Met onze uitstekende coaching skills en uitgebreide toolbox op het gebied van trainingen, weten we wat we doen.

Majlis Schweitzer:

Waarom?

Waarom doe ik wat ik doe: ” Ik geniet van de vrijheid om me te blijven ontwikkelen zodat ik vanuit liefde kan creëren en anderen inspireer om te kiezen voor hun radicale sprankeling”.

Mijn uitdaging:

Natuurlijk is alles wat ik anderen wil leren vooral ook mijn eigen klus. Steeds weer mijn kern centraal stellen. Mijn eigen potentieel omarmen. Wat heb ik hard geprobeerd alles mooier te maken dan het was. Al het donker te ontkennen. Ontkennen wat er wel was. Iemand anders kern centraal stellen leek dan zoveel makkelijker. Heel cliché, maar ik had er een burn-out voor nodig voordat ik durfde te kiezen voor mijn eigen sprankeling.

Hoe ik werk...

Ik kies altijd voor de aanpak van de menselijkheid. Voor mij gaat dat over creativiteit, over onvoorspelbaarheid, over intuïtie en gevoel, over inspiratie en flow, over groei en ontwikkeling, over leiderschap en een mooi leven leiden. Over je levensmissie ontdekken en leven. Over spelen. Over verbinden. Samen de diepte in, met een lach en een traan. Ik put hierbij uit een scala aan mogelijkheden variërend tussen NLP, spiral dynamics, jung, Covey, Deepak Chopra, systemisch werk, deep democracy, flow, karakterstructuren, bodywork, tijdsurfen, mindfulness, meditatie, presentatietechnieken, creatieve technieken, spelmethodieken en nog zo veel meer.

Mijn achtergrond

Ooit ging ik SPH studeren om mensen te helpen. Al snel stapte ik over naar Vrijetijdskunde, want ik wilde mensen gelukkig maken, en niet minder ongelukkig. Diep in mijn hart wilde ik psycholoog worden…. maar dat durfde ik niet. Uiteindelijk deed ik NLP, verdiepte ik me in spiral dynamics & jung, leerde ik systemisch werken, verkende ik karakterstructuren, deed ik een trainersopleiding en een aantal coachopleidingen en deed ik en passant nog zoveel cursussen dat mensen regelmatig vroegen of er ooit een einde aan kwam…. nou niet dus! Waar wel een einde aan is gekomen is dat ik die kennis alleen voor mezelf gebruik, ik deel die kennis maar wat graag met jou! Voor een compleet overzicht van al die trainingen kun je natuurlijk gewoon terecht op mijn linkedin!

mijn proces

De eerste ondernemersstappen

Het was 2012 en ik begon samen met Evalien Slinkert met de Kerncentrale. We hadden een missie. Jongeren dichter bij hun kern brengen. In de jaren daarvoor waren we allebei door diepe persoonlijke processen gegaan.

de aanleiding…

Ik was twee jaar bezig geweest met een burn-out die ik al een paar jaar voor me uit wiste te schuiven. In dat proces van die twee jaar leerde ik zo veel simpele “levensvaardigheden” dat het me boos maakte dat ik die zo rond het moment dat ik op eigen benen moest gaan staan niet had geleerd. Zo ontstond het vak Kernkunde. We hebben daar de basis gelegd voor alles wat ik nu doe. We waren heel goed in samen creëren. Niet in samen een bedrijf runnen. We gingen uit elkaar.

Het vervolg…

Ik ging door, maar miste echt wel mijn dierbare wederhelft…ik voelde me gehandicapt en liep met alle ideeën onder mijn arm als een verloren ziel in de rondte. Zo liep ik op tegen Ellen Kuipers, met wie ik de StartAcademy op mocht gaan zetten. Wat een feest. Alle ideeën, alles wat ik in huis had, ik kon het daar allemaal in kwijt, en ik voelde me zo verbonden. Zo samen. Tot het moment dat ik de keuze kreeg: solliciteer ik op de vacature binnen de StartAcademy als trainer of neem ik afscheid? Met pijn in mijn hart werd het dat laatste.

En nu…

En uit die rouw kwam de noodzaak om het anders te doen. Nu echt op eigen benen te staan en de Kerncentrale verder te laten groeien. Ik heb me laten coachen, laten adviseren, mijn team uitgebreid, ik heb hulp ingeschakeld op de aspecten die ik zelf nog niet kon. Ik ben gaan oefenen. Vanuit het verlangen kwam de keuze. Vanuit de keuze kwam de vorm. De vorm gaf ruimte tot ervaring en de ervaring gaf vertrouwen. En zo bouwde ik nu mijn eigen droomhuis. En ik weet nu: Dit is wat ik kan. Dit is wat ik te bieden heb. Dit is hoe ik jou kan helpen te gaan leven vanuit jouw radicale sprankeling.

Nobtra

In 2017 was ik één van de drie genomineerden voor “trainer van het jaar”. Deze nominatie had ik o.a. te danken aan het trainingsprogramma dat ik voor De Startacademy (het leiderschapsprogramma voor jongeren van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) heb ontwikkeld. Het was een grote eer en onderstreept waar ik als trainer voor sta. Ik ben met volle overtuiging aangesloten bij de Nobtra: de Nederlandse Orde van Beroeps Trainers. Mijn trainingen (dienen dus te) voldoen aan de ethische gedragscode van de NOBTRA.

Evelien Roosen:

Waarom?

Waarom doe ik wat ik doe: ” Ik wil mezelf blijven ontwikkelen om te groeien en vrijheid te creëren zodat ik volop kan genieten van het leven. Hierin wil ik anderen meenemen en laten zien wat er mogelijk is om elke dag met plezier te beleven.”

Mijn uitdaging:

Ook ik ben mezelf voorbij gelopen, heb mijn grenzen niet gekend, gevoeld en bewaakt. Regelmatig even stilstaan en voelen wat er in me omgaat is voor mij echt nodig om de beste versie van mezelf te blijven. Mijn eigen balans bewaken door te sporten, aan yoga en mediteren te doen en wandelen dagelijks integreren is eigenlijk een must. Ik leer nog elke dag bij over hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen om de beste versie van jezelf en voor anderen te kunnen zijn.

Hoe ik werk...

Ik werk vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid. Ik doe dit vanuit intuïtie en tegelijk ook praktisch. Het creëren van over en weer vertrouwen, in een veilige setting om open te kunnen zijn en te ontdekken wat er te ontdekken valt is hierin de basis. Ik ben een zachte spiegel, een luisterend oor maar geef ook eerlijke en directe feedback. De inzichten of veranderingen, hoe klein dan ook, die door een aantal coachingsessies zichtbaar kunnen worden, maken het voor mij een plezier om dit werk te doen.

Mijn achtergrond

Na 20 jaar gewerkt te hebben als manager in zowel de zakelijke als publieke sector heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen. In 2013 ben ik gecertificeerd als Master Coach of Strategic Interventions bij Bureau Personal Development waar ik 7 jaar eerder gecertificeerd Master NLP ben. Met mijn werkervaring, opleidingen Hotelmanagement en Bachelor Management Economie en Recht kan ik mijn weg goed vinden in verschillende branches en schakelen op diverse niveaus. Ik heb tot 2019 binnen een Jeugdgezondheidszorginstelling multidisciplinaire teams begeleid naar een vorm van zelfsturing en coachend leiding gegeven.

Mijn proces

In 2020 heb ik bewust de stap genomen om voor mezelf te gaan beginnen en iets te gaan doen waar ik al mijn creativiteit en ideeën in kwijt kan in dat wat me energie geeft. Dat is echt een wending geweest in mijn leven. Al sinds mijn werkende leven begon kampte ik met ‘klachten’ die moeilijk te plaatsen bleken. Dat is met de nodige ups en downs gegaan en heeft er voor gezorgd dat ik al op jonge leeftijd in de ziektewet belandde. Van RSI naar ‘overspannen’ en uiteindelijk in het putje ‘vage klachten’.  Werken achter een computer lukte me eigenlijk niet meer. Maar na een mooie zoektocht door vele therapieën en behandelingen, door keuzes te maken die steeds dichter bij mezelf liggen en dingen te doen die voor een juiste balans zorgen, heb ik langzaam mijn weg gevonden.

Ik heb een passie voor reizen, koken en droom van een b&b in het buitenland. Na al eerder in Madrid gewoond te hebben ben ik in 2007 naar New York vertrokken en uiteindelijk geëmigreerd. Eenmaal daar pakte mijn dromen anders uit dan verwacht. Nu woon ik met veel plezier weer in Nederland. Al mijn ervaringen, mooi en moeilijk, blijken van grote toegevoegde waarde te zijn binnen mijn coachingstrajecten. Ik combineer dit alles als coach en business partner binnen de Kerncentrale.

Onze opdrachtgevers

Naast ons eigen trainingsprogramma doen we ook regelmatig incompanytrajecten. Zo ontwikkelden we onder andere trainingen voor Bol.com, Funda, PSA (peugeot & citroën), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Speechen.nl en Storytelling People

Brancheorganisaties

Zowel voor onze trainers en trainingen als voor onze coachings zijn we aangesloten bij brancheorganisaties. Op die manier waarborgen wij onze kwaliteit en zijn bepaalde zaken goed geregeld waardoor onze klanten nog meer zekerheid krijgen.