Roeien met de riemen die je hebt

Daar geloof ik ook in!

Je moet roeien met de riemen die je hebt, dat hebben we natuurlijk allemaal al wel 1000 x gehoord. Het lijkt iets anders dan: durf groot te dromen, en handel alsof je dromen al realiteit zijn, dan wordt het vanzelf realiteit. Daar geloof ik namelijk ook in.

En toch is dat ook weer niet zo een tegenstrijdigheid als het lijkt. Ik ben heel goed in groot dromen en handelen. In mijn hoofd was mijn nieuwe site in juni al af, had ik in juli een gratis online training in de aanbieding, met natuurlijk webinars voor wie het echt leuk vond, en zo had ik dan al wat ervaring. Dan kon ik mijn nieuwe sites echt gaan lanceren en was alles in september “up and running”.

De realiteit….

De realiteit is dat ik ruim 6 weken met mijn vormgever heb lopen pielen op een logo. Dat de site nog gebouwd moet worden terwijl het al augustus is. Dat mijn online cursus nog niet af is. En dat ik niet meer dan de 1e bladzijde heb geschreven van het boek dat ik deze week wilde schrijven.

En toch, doordat ik durfde te dromen plande ik twee prachtige trainingen in:

  • De essentiebooster voor mensen die het lef hebben om zichzelf onder ogen te komen en ruimte willen maken voor hun potentieel zodat ze echt kunnen gaan sprankelen.
  • En de Kernscan PRO basis. Voor professionals die willen kennismaken met de theorie achter de Kernscan zodat ze er zelf mee kunnen gaan werken en anderen echt kunnen laten sprankelen (en zelf natuurlijk ook, anders werkt het niet ;-0)

Het mooie is….

Het mooiste is: de trainingen gaan door, want het minimum aantal deelnemers heeft zich al ingeschreven zonder dat ik daadwerkelijk promotie heb gemaakt. Ik wilde natuurlijk pas beginnen met promotie als alles af was. Mooi was. Mijn rigide karakterstructuur (ik noem haar de dame) ziet graag dat alles mooi, af en rond is.

Maar helaas, we moeten roeien met de riemen die we hebben. Er is nog geen nieuwe site. Het is niet mooi en af en rond. En toch, er is voldoende. De inhoud van de trainingen is geweldig. Ik heb een prachtige locatie. De lunch wordt goed verzorgd en ik heb er zin in ……

Dus roei ik met de riemen die ik heb. Zo goed en zo kwaad als het gaat heb ik twee events aangemaakt op mijn oude site zodat mensen zich kunnen inschrijven. Heb ik al mijn andere (oude) producten terzijde geschoven in “overig” (nog net niet zo iets als een “grijs archief” of “kliko” ;-)) en ga ik straks gewoon een hapje eten met mijn lief….

4 dagen focussen…

Dat is het resultaat van 4 dagen lang gefocused aan mijn bedrijf werken. Dankzij mijn ouders en schoonouders waar de jongens mochten logeren. Door deze dagen kan ik weer ontspannen in wat er is, terwijl ik geniet van wat gaat komen omdat ik zie waar het heen gaat. Want ook al roei je met de riemen die je hebt, als je niet weet waar je heen wilt roeien kun je net zo goed stoppen met roeien en genieten van de zon ;-)….En zo zie ik ineens zo helder: het doet er niet zo veel toe welke riemen je hebt…. al is het natuurlijk tegek als je de beste hebt (het perfecte logo, een prachtige site, al maanden lang briljante content) het gaat er uiteindelijk om waar het naartoe leidt. In mijn geval naar vele mensen die hun eigen radicale sprankeling vinden doordat coaches aan de hand van de Kernscan nog sneller de kern weten te vatten en hun klanten nog sneller verder kunnen helpen. En naar het feit dat ik dat proces mag begeleiden.

En jij?

Zo vroeg ik me opeens af: Focus jij je vandaag op de riemen? Of op waar je naartoe roeit? Of ben je vandaag lekker aan het dobberen in de zon? En is het een bewuste keuze? Na nu natuurlijk wel 😉 als je zin hebt lees ik graag welke riemen je hebt, welke je zou willen hebben, en waar je naar toe wilt roeien!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *