Sprankelend samenwerken

Een succesrecept voor een gelukkige, effectieve en succesvolle samenwerking.

Communicatie is de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Een succesvolle samenwerking is de sleutel tot succes in welke vorm dan ook. Of het nu gaat over de liefde, werk, ondernemerschap, leiderschap of opvoeding. We doen het nooit alleen. Er is altijd een “ik” en er is altijd “de ander”. Gelukkig maar. Anders zou het maar saai en eenzaam zijn.

Maar hoe zorgen we er nou voor dat we “ik” en “de ander” gelukkig worden van elkaar. Dat we groeien, ons blijven ontwikkelen en kunnen bijdragen, dat we zekerheid hebben en ook flexibiliteit, dat we ons onderdeel voelen van een groep of een beweging en ons ook uniek blijven voelen? Hoe geven we vorm aan deze samenwerking op een manier dat iedereen er beter van wordt? Daar zijn veel ideeën over, en er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Maar verreweg één van de meest eenvoudige en meest effectieve manieren is door het sprankmodel te gebruiken.

Het Sprankmodel is een model dat de communicatie rondom een samenwerking vat in 7 eenvoudige stappen. Doorloop samen de stappen van het Sprankmodel en jullie samenwerking zal gegarandeerd sprankelen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wat levert het je op?

In deze snelle maatschappij zijn we allemaal op zoek naar manieren die werken. Één van de belangrijkste dingen die werken is samenwerken. Niet langer 1+1=2 maar 1+1=3. Samen bereiken we meer dan alleen. In een wereld die steeds kleiner lijkt te worden, en waarin we steeds meer ondernemer worden zijn we steeds afhankelijker van de kwaliteit van onze samenwerkingen. Willen we succesvol en gelukkig zijn dan zullen we moeten gaan voor synergie. De grote vraag is steeds weer: hoe werken we goed samen? Het Sprankmodel werkt hierbij als eenvoudig en doeltreffend hulpmiddel. Het Sprankmodel geeft houvast om bij jezelf te blijven én optimaal samen te werken.  Het Sprankmodel is de sleutel tot synergie.

Waarom het sprankmodel?

Het Sprankmodel voor communicatie helpt om (uw) communicatie te onderzoeken en te verbeteren. Met het model kun je kritisch naar een probleem in de communicatie kijken. Je ziet al snel wat er aan schort. Het wordt benoembaar, er ontstaat begrip en discussie.

Het Sprankmodel is bruikbaar bij conflicten, bij onderzoek naar mogelijke samenwerking, in functioneringsgesprekken enzovoorts.

Gesprekken aan de hand van het Sprankmodel leiden tot plannen voor verbetering.

Het Sprankmodel kan worden toegepast door individuen, teams, bedrijven en organisaties.

Wat doet het Sprankmodel?

Het Sprankmodel geeft in zeven heldere stappen inzicht in hoe je echt tot een sprankelende samenwerking kunt komen. Het begint bovenaan met het thema helderheid. Het loopt met de klok mee en telt zeven segmenten, thema’s. Bij ieder thema kun je stilstaan en kijken of dit voldoende wordt meegenomen in een communicatietraject.

De zevende stap is samenwerken, het doel van communicatie! Vervolgens begint het model weer overnieuw met helderheid.

Zo ontstaat een permanente verbeterspiraal voor alle vormen van communicatie.

Als je aan alle elementen voldoende aandacht besteedt en blijft besteden, dan gaat je communicatie succesvol verlopen.

Je kunt zelf aan de slag met het sprankmodel door je er bewust van te worden en het wellicht te benoemen. Wil je concreter aan de slag? Dat kan. Je kunt je inschrijven voor de masterclasses waarin we alle stappen doorlopen. Je kunt kiezen voor het hele traject, of zo af en toe een masterclass. Je kunt ons ook inhuren voor een incompanytraject. Is dat allemaal wat veel van het goede? Bestel dan één van de boeken. De opdrachtenset, of bekijk de opdrachten die online staan.

Hoe kun je er mee aan de slag?

Je kunt eigenhandig de stappen alvast doorlopen nu je ze kent. Je kunt ze overal op toepassen. Je kunt gebruik maken van de gedichtjes, van de teksten. Er is genoeg. Natuurlijk is het leuker om een training of een workshop te volgen maar eerst willen we nog een pilot draaien. Ben jij onderdeel van een team van minimaal 6 mensen of geef je hier leiding aan en willen jullie graag stappen zetten? Dan kun je contact opnemen om te kijken of jouw team misschien het pilotteam gaat worden!

Hier kan jouw naam komen

en hier wat je doet

En hier hoe jij het werken met het sprankmodel hebt ervaren!

Hier kan jouw naam komen

en hier wat je doet

En hier hoe jij het werken met het sprankmodel hebt ervaren!

trainingsaanbod…

Dit gaat nog komen!