7 punten die ik ontdekte bij topcoaches!

Wat maakt jou een topcoach of waar kun je aan werken om dat te worden? Voor mij is dat een eeuwige vraag. Herken je dat? Die twijfel: ben ik al goed genoeg? Hoe wordt ik nog beter? Dan wordt je vast blij van mijn ontdekking. Ik vroeg het namelijk aan diverse coaches en kwam tot een hele overzichtelijke lijst van zeven punten. Lekker concreet. Klinkt dat niet als ‘muziek’ in je oren? Natuurlijk ben je er dan nog niet… Want daarna begint het echte werk pas. Kijken waar je kunt groeien en wie je daarbij kan helpen… Maar inzicht is het begin, dat weten we allemaal!Die zeven punten ga ik je hieronder geven, maar wat kun je met die zeven punten? Om te beginnen kun je jezelf scoren op een schaal van 1 tot 10 bij ieder punt. 1 is dan dat je dat nog helemaal niet hebt, en 10 is dan dat je denkt dat het niet beter kan. Vervolgens kun je dus heel goed zien waar je eigenlijk nog behoefte aan hebt om te groeien want uiteindelijk is het belangrijk dat je harder aan jezelf werkt dan aan je bedrijf (dat heb ik van een ‘guru’, daar zie ik er nogal veel van 😉 dus de naam is me helaas even ontschoten). Nou hou ik zelf heel erg van acroniemen omdat ik zo dingen makkelijker onthoud. En zo ontstond daar zomaar het woord ‘muziek’. Natuurlijk had ik liever iets met sprankeling of kern of zo. Maar ja. Dit is wat er was. Op die laatste letter na dan… die smokkelen ik er even bij. Maar het idee blijft leuk: de zeven punten waarmee elke coach muziek kan maken 😉

De zeven punten:

  1. Middelen: Hoe goed gevuld is jouw toolbox?
  2. Uniek: Weet jij waarin je je onderscheid van alle andere coaches en benut je dat ten volle?
  3. Zin: Beleef je er voldoende plezier aan en heb je het idee dat je werk jou voldoende voldoening geeft?
  4. Intuïtie: In hoeverre durf je te vertrouwen op je intuïtie?
  5. Ervaren: Heb jij zelf ervaren en doorleefd waar je op coacht?
  6. Kennis: Heb je voldoende kennis van mensen, ontwikkeling, en jouw unieke stuk?
  7. Tribe: Heb jij mensen om je heen die jou kunnen helpen en voeden?

En, wat vind je van deze punten? Herken je ze bij jezelf? Ik vond het opeens zo klip en klaar. Natuurlijk kan ik hier ook nog enorm in groeien, maar ik zag ook ineens hoe ik al gegroeid was de afgelopen jaren. Ik heb steeds meer mensen om mij heen die op een diep niveau mij kunnen spiegelen en voeden. Ik heb een giga berg aan opleidingen gevolgt dus met die kennis zit het redelijk (al heb ik nog een hele lijst en is het nooit genoeg). Ben ik op een diep niveau uitgedaagd om mijn thema’s te doorleven (iets met zichtbaarheid, trukendoos, mijn best doen en de donkerte onder ogen komen), heb ik een heel scala aan oefeningen en tools die ik bewust kan inzetten, wordt het steeds duidelijker waarin ik anders ben en welk verhaal ik te delen heb en heb ik alles steeds meer zo georganiseerd dat ik steeds meer doe van wat ik het allertofste vind, mensen begeleiden bij echte transformatie. Als ik dan toch zou moeten kiezen heb ik op het vlak van mijn intuïtie nog wel wat te leren. Voor mij heeft het ook te maken met aanwezig durven zijn, voor waar aannemen wat ik ervaar, zonder oordeel. Het gaat al stukken beter omdat ik actief oefen en daar ook actief begeleiding in zoek in de opleidingen die ik nu volg. Maar ik weet dat ik daar nog enorm in zou kunnen groeien.

En zo realiseerde ik me ineens dat ik anderen die processen kan begeleiden. In dat wat ik allemaal al in huis heb. En ook dat wat ik nu aan het leren ben, want leren we niet aan anderen wat we zelf het hardste nodig hebben? Dus even terug naar jou: Ik ben heel benieuwd hoe jij scoort op deze zeven punten. Je zou het natuurlijk ook eens aan anderen kunnen vragen. Want misschien ben jij wel super kritisch op jezelf (ik wel). Of misschien ben je net als ik een tikkeltje overmoedig (op mijn goede dagen ;-)).

In beide gevallen kan ik me voorstellen dat je iets ontdekt waar je mee aan de slag kunt en wilt. Hoe zou het zijn om daar een doel van te maken voor 2019? En om alvast jezelf de ruimte te geven om hier voeding voor te krijgen? Dat kan. Samen met mij. Samen met andere topcoaches. Op 21 januari. Dan organiseer ik een super inspirerend event genaamd ZIN! Inderdaad, het 3de punt van het lijstje. We gaan kijken hoe jij nog meer zin kunt geven aan je coaching en hoe jij er nog meer zin in kunt hebben.

En ik hoor je denken: ‘Ja maar…. ik moet toch eigenlijk geld verdienen die dag?’ En wat nou als ik je vertel dat je door deze tijd in jezelf te investeren makkelijker klanten aantrekt en dus meer geld verdient dankzij deze klanten? ‘Ja maar. dan moet ik nog wel geld betalen voor het event hoor ik je nu zeggen’. Dat klopt. En dat is de kostprijs. Alleen al de locatie en de lunch zijn het waard. En dan het feit dat jij tijd neemt om te investeren in jezelf, die investering gaat je heel veel geven.

Geef je op voor ZIN! op deze pagina:
https://dekerncentrale.nl/zin-21-januari-2019/

Interesse maar meer info nodig? Laten we even contact hebben, ik informeer je graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *